Revolve NTNU nå offisielt blant verdens beste ingeniørstudenter

Revolve NTNU er nå offisielt rangert som nummer åtte i verden.

Revolve NTNU er nå offisielt blant de topp ti beste Formula Student lagene i verden. Etter en sesong fylt med triumfer i 2018, har laget nå kapret en solid åttende plass på den offisielle “Formula Student World Ranking”. Det er over 700 lag i verden hvorav 173 konkurrerer i den elektriske klassen. Med denne ligger de med god margin over mange andre lag fra de største universitetene i verden, blant annet MiT, Delft og Stuttgart.


“Det ble møtt med jubel på kontoret da listene ble lansert. Dette beviser at studentene som blir med i Revolve NTNU sitter igjen med en ingeniørkompetanse i verdensklasse. Det er vi veldig stolte av.” 
– Erik B. Johansen, Markedssjef Revolve NTNU Team 2019.

Formula Student er verdens største ingeniørkonkurranse for studenter. Hvert år konkurrerer hundrevis av universiteter fra hele verden i å produsere enmanns racerbiler, med konkurranser over Europa og resten av verden. Revolve NTNU fra Trondheim har deltatt i konkurransen siden 2012, og aldri gjort det bedre enn i år.

Formula Student World Ranking er den offisielle listen som rangerer lagene fra hele verden etter hver sesong. Her vektlegges kvaliteter som konkurransenes vanskelighetsgrad, antall deltagere, og poengsum i de forskjellige kategoriene. Det handler ikke bare om å kjøre fortest mulig, men studentlagene testes også i disipliner som design, markedsføring og økonomi, i tillegg til ingeniørvitenskap.

Fakta

  • Den siste sesongen har vært vår beste sesong noensinne.
  • Laget fra ETH zurich ligger på førsteplass på verdensrangeringen.
  • Det er over 700 lag som deltar i Formula Student, hvorav 172 deltar i den elektriske klassen.